2015 m. liepos 10 d., penktadienis

Jo Nesbø "Gelbėtojas"


Tai jau antra mano perskaityta Jo Nesbø knyga. Aprašyti ją ruošiausi jau ilgai, bet ir šiandien prisėdusi ne kaži ką pasakysiu. Knygoje, kaip ir prieš tai skaitytoje pagrindinis veikėjas ir detektyvas yra Haris Hūlė, kuris daugeliui skaitytojų visai patinka. Aš irgi ne išimtis. Šis veikėjas turi žavesio, nes į gyvenimą bei tiriamas bylas žiūri per kitokia prizmę ir protingai sugeba išsiaiškinti kas yra nusikaltėlis. Knygos įtampa išlaikoma iki pat pabaigos, tikrai niekaip nesugebėjau atspėti ir susekti to siūlo galo. :) bet maloniai sutikau, kad Jo Nesbo paėmęs už rankutės vestų savo puikaus kriminalinio romano puslapiais. Tikrai net nežinau ko dar gali reikti geram detektyvui. Atsimenu, daug daug metų atgal skaitydavau Sandros Brown romanus ir galvodavau, kad jie super geri. Tačiau tada dar nežinojau kitų puikių detektyvų meistrų. Taigi, tikrai rekomenduoju pabandyti paskaityti šio rašytojo romanų, nenusivilsit, o puikiai praleisit lietingus vasaros vakarus!

P.S. Už knygos buvimą savo bibliotekėlėje turiu padėkoti Baltų lankų knygynui. Jų Facebook profilyje laimėjau šią knygą prieš pusantrų metų (ir tik dabar sugebėjau perskaityti...So many books, so little time. Taip? :) )
P.P.S. Šį kartą tikrai trumpa apžvalga atgulė į blogą. Galiu prieiti išvados, kad perskaičius knygą geriau iškart pulti aprašinėti, o ne laukti kol išblės įkvėpimo momentas!

Puslapių skaičius: 492.
Leidykla: Baltos lankos, 2013 m.
Mano įvertinimas: 5/5

Iki kitų knygų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą